Personliga tankar i bloggen

Vet inte varför men just idag har jag så många funderingar kring massa saker.
En sak jag tänkt på är att vissa människor säger att man inte ska skriva personliga tankar i ens blogg. Men är det inte det som är skönheten med en blogg? Att man genom text kanske "lär känna" en person. Man kanske kommer på att man delar samma åsikter och värderingar. Utan personliga inlägg är man inget mer än ett skal. Utan personliga tankar är man inte mer än tom, ett fint yttre. Sedan är det upp till varje person att avgöra vad som anses vara för personligt för att dela med allmänheten.
Jag älskar att skriva personliga inlägg och när mina vänner gör det. Främst eftersom vi alla bor så långt ifrån varandra och det är skönt att veta hur dom mår och tänker och inte bara vad dom har gjort en viss dag.


Anpassning i livet

Många frågar mig hur jag klarar av ett distansförhållande, hur det är i vårt förhållande.
Svaret är enkelt: anpassning. Man som människa klarar i stort sett av allt, bara man vänjer sig vid det. Man blir anpassad till något helt annat än vad man är van vid.
Jag är van vid att sova ensam nu. Jag är van vid ett samtal vid klockan tio för en snabb uppdatering över varandras dag. Det låter kanske lite melankolsikt men jag älskar oss, jag älskar vårt förhållande. För vi är tillräckligt starka att hålla ihop, för vi vet att vi vill leva tillsammans efter, när allt detta är över. Vi ser och vill ha en framtid tillsammans. Det är motorn i ett lyckat distansförhållande. Half way to go.





I've looked at love from both sides now


Första Advent

Helgen har gått allt för snabbt.
Fredagen började med en långdag på stan med Sanda. Julklappsinhandling och lunch på stan. Det var välbehövda timmar kan jag lova. Trots att jag lovat mig själv att inte handla något så hittade jag som vanligt saker på vårt älskade H&M. Man kan säga att vi nästan bor där dom gångerna vi är i stan. Jag hittade iaf ett par khakigröna byxor och ett linne där, sen köpte jag även ett halsband på Glitter. Det blev massa julklappar också.




På eftermiddagen kom mamma. Hon kom precis lagom till syster, så vi plockade upp henne med. Sedan var det en hel kväll full med massa mys. Som jag har saknat dom!!
Lördagen spenderades på stan. Kan nog säga att det var årets kallaste och blåsigaste dag. Jag inhandlade ännu mera julklappar och även födelsedagspresent till min älskling! Så nu har jag inte många julklappar kvar. Känns otroligt skönt!
Lördagskvällen var minst sagt underhållande och jag blev uppraggad av en kille på maxi hahahahaha.


Allt möjligt

Jag har känt dessa två dagar att jag inte haft något att skriva. För mina dagar har bara bestått av plugg och mer plugg. I helgen kommer äntligen mamma och syster. Så då blir det lite variation från min vanliga vardag.
New York resan är flyttad till augusti och man kunde inte välja en bättre månad. Jag bara tänker på hur mycket fina kort jag ska ta med min nya systemkamera.
Sanda och jag har även pratat lite om Wien i vår. Vore så himla roligt att få åka dit igen, fast nu med mycket större frihet att göra vad man vill såklart. Massa shopping och utekvällar!!



Skriver som Nico. Idag är det exakt en månad till julafton! Så mysigt!


Just nu sitter jag och tittar på Paradise Hotel. Mer plugg väntar

Tröttskratt

Dagen började alldeles för tidigt idag, med skola redan klockan åtta. Det märktes på alla att det inte var något vi var vana vid. När klockan var elva började jag bli sådär otålig och slutade med att Sanda och jag kom in i ett riktigt ordentligt tröttskratt. Dom är dom mest roligaste, för då har man som dåligast humor. 
Ikväll är det mitt bästa Desperate Housewives. Som jag längtar!!


'

Vill ha lite vardagsmys, nu!

"Rebecka, sånt sätter sig direkt på rumpan"

Otroligt jobbig skoldag idag. Och den blev så mycket längre än vad vi hade räknat med. Men konstigt nog, hur länge man än är i skolan så känner man sig ändå duktig när man kommer hem, även om man inte lyssnat med idel öra.
Så vid klockan två när vi hade ett litet hål så kände jag och Sanda att vi hade gjort oss förtjänta av den otroligt synsmakliga cheescaken i kafeterian. Så vi tryckte i oss en varsin bit och var nöjda. Jag var nöjd ända till jag kom hem och pratade med min kära syster som så snällt säger "Rebecka, sånt sätter sig direkt på rumpan" Och jag bara "Jag vet, den har redan börjat vandra neråt" hahahaha. Nej men vi hade faktiskt förtjänat det.
Sen så berättade hon en otroligt viktig sak för mig.. som jag inte visste om tidigare (och tror inte många heller gör) nämligen att man inte kan träna samma övningar mer än 6 veckor. För om du ständigt tränar samma övningar så kommer kroppen att vänja sig vid den övningen och kommer inte att fortsätta att "utvecklas" utan kommer bara att stanna i samma form. Varför har någon inte berättat detta för mig innan? hahahaha


I'm the only one who understands how to make you feel like a man



Skratt och Mys

Jag har haft den mest underbara helgen man kan önska sig. Bara massa skratt och mys med älsklingen.
Nu har jag ännu en skolvecka framför mig.



För övrigt så ÄLSKAR jag min kamera. Cannon EOS 500D.

Spidy

Jag har haft en underbar fredagskväll med min efterlängtade Alexander. Vi började med att åka till Willys och handlade massa gott. Jag passade på att fylla frysen, då det inte annars är så lätt på min cykel, haha. Sedan har vi lagat mat, druckit rosévin och tittat på Idol. Tänk att något så enkelt kan bringa så mycket glädje.
När jag i förfäran såg att Olle inte satt säkert i Idol så var jag tvungen att rösta två ggr på honom! Jag är utan tvekan säker på att det var mina röster som fick honom vidare ;) haha
Imorgon ska vi gå på stan. Titta på lite julklappar osv. På kvällen blir det ännu mera mys. Gud va jag trivs!
Nästa helg kommer mina bästa, mamma och syster! Det ska också bli en helg fylld med god mat och bra sällskap.

Nu ska jag göra min älskling sällskap i sängen. Han ville så gärna titta på Spider Man 3 och jag ville se Road Trip, (men min kanal fem funkar inte?) så somnar han, som vanligt! haha. Så nu sitter jag ensam vaken och tittar på Spidy.



Godnatt
R.O

 


Ett och ett halvt år

Snart är det ett och ett halvt år sedan jag flyttade hemmifrån, sedan jag började skolan här nere, sedan jag började med mitt distansförhållande. När jag skulle flytta hade jag så många tankar.. Jag började gråta när jag kom in på skolan, just för att jag visste att allt skulle förändras mellan mig och Alexander. Förmodligen förstöras också. Jag vet så många nätter innan vi skulle sova som vi pratade om hur vida vi skulle fortsätta vara tillsammans eller bara göra slut direkt och göra det lätt för oss båda. Jag vet inte varför vi höll ihop då egentligen. Varför man inte bara tog den enkla vägen. Nu ett och ett halvt år senare så ser allt som förutspått helt annorlunda ut. Vi träffas vissa helger och vi kunde inte ha det bättre. Jag kan inte förklara hur bra detta har varit för vårat förhållande. Visst det var tufft till en början men som med allt i livet så vänjer man sig.
Jag älskar att bo ensam. Jag vet att jag skulle älska att bo med Alexander lika mycket men jag är fortfarande så himla glad över att första gången jag flyttade hemifrån så gjorde jag det ensam och till en helt annan stad. Jag vet att jag varit bortskämd, lat och mycket mera under mina år men jag har (enligt mig) växt så himla mycket som person.
Något jag dock har insett är att jag under nästan hela skoltiden glidit på ett bananskal. jag vet inte om det var lättare då, om kunkurrensen inte var lika hård eller om jag blivit sämre. Men det jag vet är att det är tufft som bara den och ibland vill man bara ge upp. Men jag tror på "Det som inte dödar dig gör dig bara starkare".

Detta inlägg fick insperation från Nellys låt Just a Dream som Sanda precis sa åt mig att lyssna på. Den har inget med detta att göra men vissa låtar ger en, en speciell känsla.

Godnatt alla.

Bröllop, bröllop

Idag är det söndag men ångesten är så lånt bort som den komma. Jag har ett smile på läpparna som ingen kan sudda bort! Min underbara syster ska gifta sig i sommar och jag håller i dekorationen! Det absolut bästa med ett bröllop! Åååh, det ska bli så himla fint! Jag vet redan hur allt ska se ut. Det är nog sånt här jag skulle vilja syssla med om jag fick välja helt fritt, Bröllopsplanerare! Har alltid älskat den filmen; Bröllopsfixaren med Jennifer Lopez.

Nu längtar jag så himla mycket efter när jag själv ska gifta mig!


Papperslyktorna är ett måste på ett sommarbröllop!
Rosa och vita


Helger framöver

You're the best thing that's ever been mine



Jag saknar min Alexander så att jag går sönder nu. Vill bara mysa och gosa!


Nästa helg kommer min kärlek, helgen efter det kommer min mamma och syster! Och ytterligare helgen efter det så ska mamma och jag på roadtrip till Mariestad för att titta på en häst. Underbara helger framöver!



Jag och min mammi






Ångestsöndag?

Det är lördag kväll och jag har hela dagen gått och talat om för mig själv att det lördag och inte söndag, som det känns. Ja, det känns som en söndag, en ångestsöndag. Jag har gjort saker som att ta ett bad med levande ljus och badskumm, lagat kladdkaka och tittat på film. Men hur mycket jag än kämpar så känns det fortfarande som en ångestsöndag. Tror att det blir mer påtagligt när Alexander har fest hemma hos "oss". För så känner jag; att jag har ett hem här och ett hos honom. Jag vill också vara där, hos "oss". Inte hos bara "mig".

Skolan tar livet av mig. Men jag lever av tanken att en dag, så kommer jag att kunna presentera mig som en planeringsarkitekt, det är det som driver mig.

Nej nog med tråkigheter och klagomål.
På 5:an går What Happens in Vegas. Jag minns när jag, Alle, Mia, Snoppis, Anna och Åve såg den på bio. Åve ställde sig upp i slutet på filmen och klappade händer och dansade. Hahahah, ja det är bra minnen det.


Wedding

Otroligt effektiv dag. Jag har städat, lagat mat, fått massa skolarbete gjort sen så har jag även satt ihop ett litet förslag då min syster ska gifta sig och hon bad mig att göra ett förslag, så det är precis vad jag har gjort. Det kommer att bli ett utomhusbröllop med utsikt över havet. Kommer att bli helt underbart!!








Typiskt oss

Idag började dagen med att klassen fick närvara på ett Miljö- och byggnadsnämndssammanträde. Det var väldigt intressant och jag lyssnade med idel öra och tittade för fullt när den första personen presenterade sitt arbete, för han var sååå snygg. Typiskt mig och Sanda att titta på varandra på ett sånt gillande sätt, hahaha. Men det är en egenskap jag gillar med oss. En annan sak jag gillar med oss är att vi skrattar och blir lyckliga som små barn när vi hittar något klädesplag osv som vi älskar i en affär.

Näst, nästa helg kommer min kära syster och mamma. Underbart!!!




Efter mycket slit så har jag idag tagit lite egentid.

Mina dagar

Har hänt sjukt mycket under dessa dagar som jag varit ifrån Karlskrona. Det har varit Halloween och det har varit Vann Spa och massa oplanerade dagar med min älskling. Igår var vi också ute, började hos Mia. Sjukt, sjukt kul där! Alexander och jag hade ett litet rollspel på La Scala, hahah! Så hade det kunnat sett ut om vi träffades för första gången igår! haha.

Bilder säger mer än tusen ord så jag ska inte skriva en lång text om mina dagar. Jag visar istället!
















RSS 2.0